Despre noi

Cabinetul de logopedie LOGOPED THERAPIA ofera servicii de specialitate in Psihologie clinica-interventii specifice pentru persoane cu nevoi speciale.
Terapia logopedica se centreaza pe cunoasterea particularitatilor psihice ale formarii si evolutiei limbajului, ale caracteristicilor dezvoltarii psihismului, avand ca principal obiectiv recuperarea tulburarilor de limbaj.
Tulburarile de limbaj includ toate deficientele de intelegere si exprimare orala, de scriere si citire, de mimica si articulare. Orice tulburare, indiferent de forma sa, care se rasfrange negativ asupra emisiei sau perceptiei limbajului, intra in categoria tulburarilor de limbaj.

Cabinetul de logopedie LOGOPED THERAPIA ofera si servicii de:

Intervenţie/asistenţă/consultanţă psihologică:
terapii standard de relaxare şi sugestive;

  • consiliere (ex. prin tehnici comportamentale) specifica obiectivelor medicale (ex. creşterea aderentei la tratament, modificarea stilului de viaţă, pregătire preoperatorie, prevenţie terţiară în cadrul bolilor cronice etc.).
  • asistenţa bolnavilor terminali.
  • terapii de scurtă durată focalizate pe problemă, prevenţie terţiară, recuperare şi reeducare (individuale, de grup, cuplu şi familie).
  • consiliere psihoeducationala.
  • consiliere scolara si orientare vocationala.

Activitatea logopedica studiaza limbajul,previne tulburarea acestuia,creeaza conditii pentru o mai buna adaptare a copilului la mediu in vederea integrarii acestuia in colectivitate. In urma evaluarii preliminare se constata care sunt cauzele care provoaca tulburarea de limbaj, care sunt pasii care trebuie urmati in vederea unei recuperari.
Terapia tulburarilor de limbaj are ca activitati urmatoarele planuri care impun dezvoltarea armonioasa a copilului:

  1.  Educarea respiratiei si a echilibrului inspir-expir.
  2.  Educarea auzului fonematic.
  3.  Exercitii speciale pentru muschii obrajilor,a limbii, a buzelor.
  4.  Fise de lucru si jocuri pentru dezvoltarea orientarii spatio-temporare, pentru cunoasterea schemei corporale.
  5.  Dezvoltarea muschilor fini ai mainii,optimizarea coordonarii oculo-motorii in vederea realizarii unui scris caligrafic.
  6.  Dezvoltarea planului cognitiv si a procesului imaginativ.
  7.  Dezvoltarea vocabularului pasiv si activ,a limbajului impresiv si expresiv.
  8.  Terapie specifica in vederea rezolvarii dificultatilor in realizarea calculului matematic.
  9.  Terapie specifica recuperatorie in vederea rezolvarii balbaielii.
  10.  Intocmirea unui plan de recuperare individualizat in functie de nevoia fiecarui copil.
  11.  Consilierea familiei copilului.

Tulburarile de limbaj au un caracter tranzitoriu si sunt corectabile prin metode specifice logopedice. Acestea au o frecventa mai mare in perioada de constituire a limbajului ca urmare a fragilitatii aparatului fono-articulator si a sistemelor cerebrale implicate in vorbire.
Tulburarile de limbaj au tendinta de a se consolida si agrava in timp, ca deprindere negativa, producand efecte negative asupra personalitatii si comportamentului copilului , putand fiind traite dramatic de catre acesta pe fondul frustrarii si anxietatii.

Intarzierea in dezvoltarea vorbirii.

Copilul tau nu vorbeste si are deja 2ani? Spune doar cateva cuvinte simple si pe acestea doar atunci cand vrea? Te gandesti ca este suficient timp sa progreseze si atunci amani vizita la un specialist logoped. Uneori problema se rezolva de la sine dar cateodata se impune acodarea unui ajutor de specialitate.
Semnele care indica o posibila problema a copilului tau:
-comunica gestual.
-imita sunete, repeta cuvinte simple dar nu din propria initiativa.
-nu executa comenzi simple.
-are un timbru ciudat (nazal sau aspru).
-se joaca indiferent fara a va acorda atentie atunci cand ii comunicati ceva.